SELAMAT DATANG KE BLOG RASMI MOHAMMAD SAJA, SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEMUA URUSAN KITA DUNIA DAN AKHIRAT

Whatsapp Business : Cara Setting Whatsapp Business

Langkah  1: Muat turun dan install aplikasi WhatsApp Business dari Google Play


Pada masa ini WhatsApp Business hanya boleh digunakan pada telefon pintar dengan sistem operasi android sahaja.Langkah 2: Masukkan butiran yang diperlukan.

No telefon: WhatsApp Business boleh didaftarkan sama ada dengan menggunakan nombor telefon bimbit atau nombor talian tetap. Sistem akan membuat pengesahan melalui OTP (SMS) jika menggunakan no telefon mudah alih atau sistem akan membuat panggilan ke nombor talian tetap yang anda masukkan. Masukkan no pin yang diberikan.

Nama perniagaan: Nama ini akan dipaparkan kepada pengguna WhatsApp yang lain.

Nota: Untuk vefikasi akaun, WhatsApp akan mengukur beberapa parameter antaranya jenama yang digunakan. Untuk pengesahan akaun, WhatsApp akan memastikan nombor yang di daftar adalah nombor yang sah.Langkah 3: Bina Profil

Butiran perniagaan: Bina kepercayaan pelanggan dengan memasukkan butiran perniagaan yang betul. Masukkan butiran perniagaan, kategori, waktu operasi, laman web dan banyak lagi untuk mendapatkan jualan.

Mesej peribadi: Buat pelanggan merasakan anda berada dekat dengan mereka. Cipta mesej yang boleh menyebabkan pelanggan berasa dihargai.

Langkah 4: Ha dah siap pun..

0 comments:

Post a Comment

PELAWAT

Flag Counter

CHAT BOX

Copyright © MohammadMuai | Powered by Blogger Distributed By Protemplateslab & Design by Mohammadsaja@2018 | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com