SELAMAT DATANG KE BLOG RASMI MOHAMMAD SAJA, SEMOGA DIPERMUDAHKAN SEMUA URUSAN KITA DUNIA DAN AKHIRAT

Facebook Insight: Facebook Story

Facebook story ialah kemas kini daripada rakan mengenai engagement dengan sesebuah pages, orang, acara dan sebagainya dan ia terpapar di news feed.


Engagement yang mencipta story ialah Like pada sesebuah page, engagement pada post, posts pada Page, menghadiri acara, tagging atau menyebut sesebuah page, chcek in lokasi dan lain – lain interaksi.Menyusun story mengikut post yang terpapar pada wall pengguna dan engagement pada page oleh memberi maklumat mengenai tindakan pengguna yang meningkatkan kesedaran mengenai pages anda.

Story berkaitan post jenama anda akan menimbulkan kesedaran mengenai Facebook Pages anda. Lebih ramai orang yang bertindak balas kepada kandungan page,  akan menyebabkan lebih ramai rakan mereka melihat story berkaitan page anda. Apabila seseorang bertindak balas terhadap pos pada page anda, penerangan berkaitan tindakan mereka akan terpapar di news feed rakan mereka. Sebagai contoh “Ali suka page Coach VB 437” atau “Siti memberi komen pada Page Caoch VB 437”.

Rujukan: The Complete Guide to Facebook Analytics

0 comments:

Post a Comment

PELAWAT

Flag Counter

CHAT BOX

Copyright © MohammadMuai | Powered by Blogger Distributed By Protemplateslab & Design by Mohammadsaja@2018 | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com